Spar på vandet med et par gode råd:


Vi bruger meget vand i dagligdagen. En person bruger i gennemsnit over 100 liter om dagen, svarende til ca. 40 m2. om året. Hvis du synes dit forbrug er for højt, kan følgende måske være til inspiration.


Bad:
Tag et brusebad i stedt for et karbad. Skift til en sparebruser. Luk for bruseren når du sæber dig ind. Du sparer typisk mere end 100 liter vand.

Toilet:
Få cisternen repareret, hvis den er utæt. En løbende wc-cisterne kan hurtigt lukke over 1000 liter ud i kloakken på et døgn.
Installer et vandbesparende toilet med dobbelt skyl. Du sparer ca. 10 liter vand pr. skyl.

Vandhane:
Reparer en dryppende vandhane, og du sparer op til 270 liter i døgnet. Lad ikke vandhanen løbe mens du børster tænder. Brug eventuelt et krus.

Opvask:
Vask op i en balje frem for at lade vandet løbe. En vandhane der løber, bruger ca. 16 liter i minuttet. En A-mærket opvaskemaskine bruger den samme mængde vand til en hel opvask, som du bruger i minuttet under rindende vand.

Vasketøj:
Ved at skifte den gamle vaskemaskine til en ny A-mærket kan du halvere vandforbruget.

Brug regnvandet i haven:
Du betaler ca. det dobbelte for at komme af med vandet i forhold til at få det ind i huset, derfor er det en god ide at bruge regnvand i haven, f.eks. via en regnvandstønde. Så slipper du for både vand ind + afledningsbidrag.
Det er altid en god ide at følge sit vandforbrug, så slipper du også for en ubehagelig oplevelse når måleren skal aflæses.


Tryk her for et skema til aflæsning af vandforbrug.